+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Tučepe

Tučepi

Pogledajte našu ponudu za Tučepi

Tučepi je gradić i općina u splitsko-dalmatinskoj županiji. Nalazi se na Jadranskoj obali Dalmacije poznatoj kao Makarska rivijera, oko 5 km jugoistočno od Makarske. To je popularna turistička destinacija zahvaljujući svojoj predivnoj obali, prilikama za sportske aktivnosti i odličnim smještajem.

Plaže

Plaža Tučepi rasprostire se skoro 4 kilometara, što je čini jednom od najvećih plaža Makarske rivijere. To je šljunčana plača s finim šljunkom u plićaku. More je izuzetno čisto i bistro te je plivanje ovdje pravi užitak. Na plaži možete iznajmiti raznu opremu za plažu. Lijepo šetalište koje se pruža iznad cijele plaže nudi zabavu ukoliko vam dosadi na plaži.

Ako želite malo promijeniti ambijent, u blizi se nalazi mjesto zvano Podgora s izvrsnom plažom. Također, postoji jš jedna zanimljiva turistička destinacija blizu Podgore – Igrane. Prekrasne plaže preotežu se miljama gdje god pogledali.


Razgledavanje i atrakcije


Zanimljiva je činjenica da većina populacije Tučepa je živjela u selima iznad današnjih Tučepa, prije samo 50 godina. nakon katastrofalnog potresa 1962., i teškog života u prošlosti, većina populacije se preselila na obalu i osnovali grad zvan Kraj, danas poznat kao Tučepi. Jadranska autocesta povezala je mjesta ispod planine Biokova te se razvio turizam, koji je i danas najvažnija grana ekonomije Tučepa.

U Gornjim Tučepima nalazi se prekrasna crkva Sv. Ante Padovanskija, sagrađen na početku 20.stoljeća. Kamene stube vode do ove crkve na vrhu brda. Ovo mjesto, zvano Srid sela bio je centar seoskog života do 1962.

Ne tako daleko od Gornjih Tučepa nalazi se ulaz u jedan od najljepših prirodnih parkova u Hrvatskoj – Biokovo. Najviši vrh planine Biokova, sv. Jure je visok 1762 metra. Preporučamo planinarski izlet do Biokova, ali budite oprezni i ponesite svu potrebnu opremu, zalihe i odjeću.Događanja

Srpanj

Večer folklora

Večer zabavne glazbe

Ribarska večer

Kolovoz

Večer vječnih melodija

Ribarska noć

Rock festival Toochepin

Večer folklora

Večer zabavne glazbe