+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Supetar na Braču

Supetar

Pogledajte našu ponudu za Supetar

Supetar je grad na sjevernoj strani dalmatinskog otoka Brača, u splitsko-dalmatinskoj županiji. Otok Brač je najveći otok u centralnoj Dalmaciji i treći je hrvatski otok po veličini. Dugačak je oko 40 kilometara. Dolazak na Supetar je vrlo jednostavan i brz. Ako dolazite autom, trajekti plove do Supetra svakih 90 minuta. Potrebno je oko 50 minuta do Supetra trajektom i vrlo je ugodna vožnja.

Plaže


Uvala Banj u gradskom zaljevu je posebno popularan kod obitelji s djecom i najmlađim posjetiteljima. More je plitko s pješčanim dnom, što je čini idealnom za igru u plićaku. Plaža je prekrivena srednje velikim šljunkom. Na plaži je mnogo raznih sadržaja, nekoliko salona i koktel barova i veliki vodeni tobogan. Možete unajmiti pedalinu, ležaljke i suncoobrane. Tuševi su besplatni.

Najljepša i najprivlačnija plaža nalazi se na drugoj strani uvale i zove se Bili rat. Ova predivna plaža nudi puno zabave i privlači mlade ljude koji traže dobar provod. Plaža ima jednu od najboljih ponuda vodenih sportova i razne opreme za plažu: ležaljke i suncobrani, pedaline, kajaci, skuteri i čamci. Barovi i restorani izgledaju odlično i dobro su opremljeni. Plaža se sastoji od šljunčanih dijelova i betonskih platoa. Iznad plaže je predivno šetalište.


Razgledavanje i atrakcije


Povijest Supetara seže nazad u doba rimskih vladara i tome svjedoči ranokršćanski mozaik iz 6. stoljeća pokraj župne crkve. Mozaik je dio ranokršćanske Bazilike sv. Petra.

Supetar je razvio luku od starog glavnog grada otoka – Nerežišća. Supetar se prvi put spominje u službenim dokumentima 1423. godine.

Župna crkva Navještenja Blažene Djevice Marije sagrađena je u 18. stoljeću na temeljima ranokršćanske Bazilike sv. Petra. Zvonik crkve sagrađen je 1861. te je  visok 35 metara. Postoji zanimljiv crkveni muzej pokraj crkve gdje možete vidjeti bogatu kolekciju slika, dokumenata, knjiga i zavjetne modele brodova, vrijedne kaleže i relikvije.

Okolina crkve je ukrašena vrlo interesantnim skulpturama, jedna od njih je skulptura Majke Tereze. Otok Brač, Supetar posebno, je poznat po mnogim umjetnicima koji su živjeli i radili ovdje. Jedan od njih je Ivan Rendić, hrvatski kipar iz Imotskog. Autor je brojnih predivnih skulptura koje ukrašuju najpoznatije trgove u Trsu, Zagreb i drugim gradovima.


Događanja

Srpanj

Supetar Super Film Festival

Guitar weekend

Supetar summer festival

Kolovoz

Vo’i’sa

Best Dalamatian Klapa in Supetar

Čakavica festival – “Štefe Pulišelić”

Island festival