+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Selce

Selce

Pogledajte našu ponudu za Selce


Selce je obalni gradić koji se nalazi u slikovitoj uvali blizu Crikvenice. Jednom naselje ribara i zidara, danas Selce je privlačna turistička destinacija koja privlači mnogo turista zbog svoje umjerene klime kroz cijelu godinu.


Plaže


Skoro cijela obala Selca je plaža, osim luke. Nudi se veoma bogat i raznolik izbor aktivnosti i zabave na plaži. Poli Mora plaža, koja se nalazi u centru, je šljunčana plaža s velikim izborom ležaljki, suncobrana i mjesta gdje možete kupiti osvježenja. Tamo se nalazi i zgodan park uz plažu sa mini golfom. Na plaži su trampolini za djecu i mnoge ostale sprave za zabavu, kao i lijepa igrališta za djecu. Na plaži u Slanoj uvali nalazi se popularni ronilački centar. Također, na i oko plaža nalazi se mnogo barova i restorana.


Selce kamp

U sjeni mediteranskog drveća, iznad najljepšeg dijela plaže, nalazi se kamp koji se prostire preko 8 hektara i može primiti preko 1500 gostiju. Nude se parcele raznih veličina, sa strujom, vodom i odvodom, kao 7 renoviranih kupaonica sa zahodima. Također se nude moderne mobilne kuće s pogledom n kvarnerski zaljev.

Razgledavanje i atrakcije


Kapela sv. Josipa sagrađena je kao dio dio barokne Crkve sv. Katarine. Oltar crkve sagrađen je pod utjecajem venecijskih majstora koji su gradili „zlatne oltare“ u ovim krajevima. Kapela sv. Katarine se nalazi u malom parku i pretpostavlja se da je sagrađena u predromanici. Župna Crkva sv. Katerine je sagrađena 1888. u visoko historicističkom stilu. Glavni oltar je sagradio od mramora slavni majstor Pietro Rizzi, a slikar Giovanni Fumi je autor slike Sv. Katarine koja je postavljena iznad prebivališta. Stanovnici Selca zovu sve izvore vode polača. Zadnja preostala polača se nalazi ispod Crkve sv. Katarine te ima perilo, prostor za pranje. Tamo se na obližnjem zidu nalazi mozaik s prikazom selčanke u tradicionalnoj odjeći, koja je došla po vodu noseći brentu (vedro). U centru Selca nalazi se galerija s potpuno očuvanim točom (mlinom za masline) i opremom.


Događanja


Lipanj

Pasta party

Icecream weekend

Paella party

Saint Ivan’s Bonfires

Srpanj

Happy (etno) Selce

Kolovoz

Tourism Day