+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Rovinj

Rovinj

Pogledajte našu ponudu za Rovinj

Rovinj,prekrasan gradić, biser Istarskog poluotoka, s burnom prošlošću i prekrasnom sadašnjošću. Lociran na zapadnoj obali Istarskog poluotoka, popularno je turističko odmaralište i aktivna ribarska luka.


rovinj gradrovinj stari gradrovinj grad

Plaže

Najpopularnije plaže su uvala Lone i Zlatni rt. Postoje šljunčane  plaže u kampu nekoliko kilometara od gradskog centra koje nude dobar izbor aktivnosti i opreme. Postoji i nekoliko plaža koje dopuštaju pristup psima, te su obilježene posebnim znakovima. To su plaže uvala Lone, uvala Cuvi i uvala Borik-Figarola.
Rovinj je idealna ronilačka destinacija. Oko 8 nautičkih milja od Rovinja, nalazi se jedan od najpoznatijih brodoloma u Jadranskom moru – Baron Gautsch. Pošto je dobro očuvan s bogatim podvodnim životom u i oko njega, moguće je ronjenje unutar olupine.


plaza rovinjlone plazalona plaza

Razgledavanje i atrakcije

Preporučujemo nekoliko mjesta koje morate posjetiti. U Rovinju nalazi se zanimljiv muzej zvan „Kuća o Batani“ koji govori priču o prastarom brodu koji je još uvijek dio svakodnevnog života u Rovinju. Ovaj eko-muzej sadrži Batana čamce, ribolovnu opremu i alate. Bata je brod zaštićen od strane UNESCO-a zbog svog tradicionalnog karakterističnog oblika.

Panoramom Rovinja dominira zvonik Crkve sv. Eufemije koji je visok 60 metara.

Obrambeni zidovi Rovinja sagrađeni su u sedmom stoljeću. Grad je imao sedam vrata od kojih su tri sačuvana do danas. Na mjestu gdje su stajala vanjska gradska vrata barokni Balbijev Luk je sagrađen u sedmom stoljeću, današnji glavni ulaz u Stari grad.

Također preporučamo 15-minutnu vožnju brodom do jednog od najromantičnijih otoka u Jadranskom moru – Crveni otok. Obitelj Huetterott kupila je otok 1891. i preuredili stari otočni benediktinski samostan u vilu. Zasadili su razne biljke i drveće iz svih krajeva svijeta te stvorili pravi botanički vrt.

crkva sv eufemijebatanabalbijev luk

Tržnica

Pošto Rovinj ima dugu ribarsku tradiciju, izbor ribe na tržnici se izrazito bogat, od raznih vrsta dagnji, rakova, visoko-kvalitetne ribe do povoljnijih sardina i papalina. Također nudi se velik izbor lokalnih istarskih specijaliteta – med, tartufi, maslinovo ulje, domaći brandy – medica itd...


rovinj trznica

Događanja

Lipanj

 Summer Sensual Days Festival

Srpanj

Croatian Summer Salsa Festival

Evening of Fishing tradition

Basket tour

Sete Sóis Sete Luas – Festival of Mediterian Folk Music

Kolovoz

Festival of Folk music and dance of Istria

Saint Lovro Night

Rovinj Night

Rujan

Saint Eufemia Day