+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Rab

Rab

Pogledajte našu ponudu za Rab


Rab, grad i otok poznat po raznovrsnosti prekrasnih plaža i kulturološkom miljeu koji datira još iz pred-rimskih vremena kada je još bio malo naselje okruženo suhozidom, osnovano od strane Liburnija.

rabrab3

Plaže


Otok Rab je poznat po mnogim prekrasnim plažama, ali Rajska plaža u Loparu je definitivno najpoznatija. Pijesak, plitko i veoma toplo more, gusta borova šuma koja pruža sklonište od sunca, veoma je popularna lokacija za malu djecu. U blizini je plaža Livačina koja je popularna među mlađim gostima jer pruža non-stop zabavu, odbojku na pijesku i odlične koktele. Psima je dopušteno na jednom dijelu plaže.

rajska plaza

Razgledavanje i atrakcije


Na malom poluotoku između uvale Sv. Eufemije i gradske luke, izrastao je slikovit gradić koji podsjeća na jedrenjak s četiri jarbola zbog svog specifičnog oblika sa četiri zvonika. Ljudi bijahu mudriji što se tiče urbanog planiranja i nisu uzaludno trošili resurse. Zato je stari Rab sagrađen sa 3 paralelne ulice koje su jednostavno nazvane Donja, Srednja i Gornja ulica. Sve važne sakralne građevine i zvonici su u Gornjoj ulici. Srednja ulica je bila centar trgovine i obrta. Donja ulica je bila tipična za luke gradova.

Rab ima predivno šetalište uz more s puno klubova i barova gdje možete pronaći večernju zabavu. Na kraju poluotoka nalazi se prekrasan kultivirani park s spomenikom Sv. Martinu. Koji je svetac zaštitnik Republike San Marino, kao i zidara, đakona i lažno optuženih.

Vrhunac sezone u Rabu je od 25. do 27. srpnja tokom Rapske fjere. To je poseban srednjevjekovni festival gdje se okupljaju rapski obrtnici, kulturne i umjetničke udruge oživljavaju tradicionalne zanate i vrijednosti te ih predstavljaju mnogobrojnim posjetiocima.


sv martinrab fjera

Događanja


Lipanj

Saint Peter and Pavao Holiday

Srpanj

Holiday “Karmenica”

Rab Fjera

Kolovoz

Rab summer festival

“GOMMONI RACE”

Knights turnir of Rab Crossbowmen Association

Rujan

Klapa festival “Rapske vedute”

Saint Eufemia Holiday

Saint Matej Holiday

Anglering