+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Pulu

Pula

Pogledajte našu ponudu za Pulu

Pula je najvećih grad Istarske županije, koji se nalazi na samom jugu Istarskog poluotoka. U neposrednoj blizini grada nalazi se zračna luka što omogućuje brzo i udobno putovanje. Grad ima dugu tradiciju proizvodnje vina, ribolova, brodogradnje i turizma. Pula je također administrativno središte još od davnog rimskog doba.

pulapulapula

Plaže


Jedna od najatraktivnijih plaža u Puli je plaža Ambrela u turističkoj zoni Verudela. To je šljunčana plaža koja se blago spušta prema moru. Možete unajmiti ležaljke i suncobrane, te također ima kabine za presvlačenje i tuševe. Postoji druga popularna plaža zvana Havajsko, poznata po velikim valovima, stoga je popularna među mladom populacijom. Vlasnici pasa imaju dvije plaže na raspolaganju – Štijanska vala i Galebove stijene na Stoji.


ambrelaambrelahavajsko

Razgledavanje i atrakcije


Pula je bio vrlo važan grad u davnim vremenima. Vladan od strane mnogo raznih vladara tokom svoje prošlosti, sadrži raznolike građevine na svakom koraku. Najpopularnija od njih je definitivno poznati amfiteatar, poznat kao Arena. Sagrađen je u prvom stoljeću i šesti je najveći amfiteatar na svijetu. Danas je primarno pozornica za razne kulturne događaje – glazbu, kazalište, pa i filmove tokom Pula film Festivala. U podrumima ispod Arene nalazi se muzej gdje možete vidjeti mnogo zanimljivih izloške iz rimskog perioda.
Na ulazu u glavnu gradsku ulicu nalazi se Slavoluk Sergijevaca, koji je sagrađen u prvom stoljeću u spomen tri brata te obitelji. Luk je inspirirao mnoge umjetnike, među njima i Michelangela. Na kraju glavne ulice nalazi se središnji gradski trg – Forum sa Augustovim hramom, koji sadrži izloške pronađene po cijeloj Istri iz pretpovijesnog doba i srednjeg vijeka. Odmah do muzeja, nalaze se ostaci Rimskog teatra. Dijelovi pozornice i polukružnog auditorija su sačuvani do danas. U utvrdi Kaštel iznad grada nalazi se Povijesni i pomorski muzej Istre u kojem se nalazi preko 50 000 izložaka u 18 muzejskih kolekcija.


arenaslavolukaugust

Nekoliko kilometara sjeverno od Pule nalazi se gradić Fažana, gdje se možete ukrcati na brod prema jednom od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova – Brijuni. Najpoznatiji povremeni stanovnik otočja je bio Josip Broz Tito. Možete posjetiti foto muzej posvećen njegovim čestim posjetima, gdje se također možete slikati s njegovim najdražim ljubimcem, 50-godišnjim kakaduom Kokijem. Također, možete krenuti u razgledavanje otoka malim turističkim vlakićem, imate mnogo za vidjeti. U samoj Hrvatskoj – pravi safari park s nojevima, zebrama, majmunima, Istarskim kozama i slonovima, među mnogim drugim životinjskim vrstama.

brijunisafari

Tržnica


Tržnica u Puli sagrađena je 1903. i bila je vrlo popularna jer je sagrađena koristeći nove materijale za to vrijeme, kao što je željezo i staklo. Tržnica nudi bogat izbor ribe, voća i povrća.

trznica

Događanja

Srpanj

Life Celebration Festival

Seasplash Reggae Festival

Film Festival

Valkane Summer Beach Festival

Kolovoz

Verudela Day

Monteparadiso Festival

Sirup Nation Festival

Viva la Pola! Festival

Future Nature Festival

Art & Music Festival

Pula Night

Rujan

Croatia Bike Week

Outlook Festival Croatia

Dimension Festival

IstriaFest Gastro