+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Primošten

Primošten

Pogledajte našu ponudu za Primošten


Primošten se nalazi na malom otoku koje je povezan s kopnom preko nasipa, lociran oko 20 km južno od Šibenika, ovaj lijepi gradi privlači mnogo entuzijasta i turista svojom interesantnom arhitekturom i kristalno čistim morem preko 60 godina.


Plaže


Cijeli poluotok s starim gradom okružen je prekrasnim malim uvalama i velikim stijenama, idealnim za one koji vole divlje nekultivirane plaže. Svatko može imati dio obale samo za sebe i provesti cijeli dan na plaži. Cijela obala Primoštena je zapravo jedna velika plaža, gdje god se odlučite na plivanje, nećete pogriješiti.

Poluotok Raduča sa svojim hotelima je najprivlačniji dio za turiste. Tamo su šljunčane plaže s vrlo čistim morem predivne tamno plave boje. Ležaljke se mogu iznajmiti uz pristupačne cijene, na nekoliko mjesta postoje besplatni tuševi.

Razgledavanje i atrakcije

Turizam je najvažnije gospodarska grana za stanovnike Primoštena i okolicu, iako neki se još bave poljoprivredom i uzgajaju malu stoku.  Primoštenske masline i visokokvalitetno maslinovo ulje je dobro poznato. U okolici Primoštena, u vinogradima posađenima na samom kamenju, uzgaja se autohtona vrsta vinove loze. Poznato kvalitetno vino Babić je proizvodi iz ove vinove loze. Ovi vinogradi imaju služben status svjetskog spomenika ljudskom radu i postoji slika koja se nalazi u lobiju zgrade Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Sve uske uličice između kamenih kuća vode do Župne Crkve sv. Jurja na vrhu brda. Sagrađena je u 15. stoljeću te je renovirana i proširena nekoliko puta od tada. Tamo je staro Primoštensko groblje s prekrasnim pogledom uz crkvu.

Na ulazu  na poluotok nalazi se Crkva sv. Roka, vrijedan kulturni spomenik. Tamo se nalazi kip svećenika dona Ivana Šarića ispred crkve. Šetajući oko poluotoka uz predivno šetalište uz more je stvarno posebno iskustvo te ćete uživati u predivnom pogledu i mediteranskim biljkama.

Osim mnogo zanimljivih mjesta i starih kuća u centru Primoštena, prava poslastica je skrivena zaleđu Primoštena. U mnogim okolnim selima i zaselcima koje su povezana s prihvatljivo kvalitetnim cestama, postoji mnogo zanimljivih mjesta i povijesnih ostataka koje morate vidjeti i posjetiti.Događanja

Kolovoz

Nightclub „Aurora“ Parties