+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Piancavallo

 Piancavallo Piancavallo Piancavallo 

PIANCAVALLOSkijalište Piancavallo
nalazi se u talijanskoj pokrajini Friuli–Venezia-Giulia, na granici Italije, Slovenije i Austrije.

Zbog svojeg položaja i blizine, idealno je obiteljsko skijalište, naročito zbog konfiguracije svojih ski staza. Skijalište nudi 24 km uređenih ski staza, koje su većinom blage i idealne za sve početnike i rekreativce. Staze su široke i osunčane, obzirom da su padine okrenute prema jugu. Ali neka vas to ne zabrinajva, staze su uvijek vrlo dobro pripremljene i skijalište je u potpunosti pokriveno umjetnim zasnježivanjem, tako da problema sa snijegom nema.

A oni željni većih izazova imaju na raspolaganju dvije crne staze, gdje su se nekada održavale utrke za Svjetski kup skijašica.

Prednost skijališta je i u činjenici das u sve skijaše staze međusobno povezane, tako da nema potrebe skidati skije, osim ako ne odlučite predahnuti uz kuhano vino ili čaj. 

Na samom skijalištu nalazi se ponuda desetak hotela, te još tolIko apartmanskih kuća. Piancavallo je više destinacija za odmor, nego za dobru ApresSki zabavu: večernji izlazak može biti odlazak na klizalište, u neki od barova ili zabava unutar vašeg hotela.
Ukoliko želite sadržajniju večer, gradić Aviano je udaljen 15 km, upozoravamo po zavojitoj cesti. Aviano je i američka vojna baza, pa neka vas ne zastraše povremeni preleti vojnih zrakoplova. Tako se i Piancavallo prilagodilo amerikancima, pa  u svojoj ponudi ima nekoliko American Barova.

Informativne cijene 6-dnevnih ski karata (sezona 2012/13; za sezonu 2013/14 još nisu objavljene):

Visoka sezona odrasli 156 Eur; mladi/seniori 141 Eur; djeca 111 Eur
Srednja sezona odrasli 142 Eur; mladi/seniori 130 Eur; djeca 112 Eur

Na samom skijalištu djeluje Škola skijanja i snowboardanja (Scuola Italiana Sci e Snowboard Aviano-Piancavallo; info@scisnowschool.it) koja nudi razne tečajeve i individualne poduke.