+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Mariborsko pohorje

           
  
MARIBORSKO POHORJE

Pohorje je planinski masiv koji se u dužini od 50 kilometara proteže uzduž dravske doline i zadnji je jugoistočni krak Alpa. Mariborsko Pohorje stoga ne diči prevelikim nadmorskim visinama (325 - 1347 m), no ipak nudi pristojan broj skijaških staza, kao i blizinu drugog po veličini slovenskog grada. Maribor je udaljen tek 6 kilometara, a do donje stanice gondole može se doći i autobusom iz centra grada.
Gondola vozi do gornje postaje Bolfenga, gdje se na 1050 metara nalazi i revovirani hotelsko-apartmanski kompleks. Tu je još nekoliko žičara, a paralelno s gondolom iznad Hotela Habakuk kreće još jedna moderna žičara sa sjedalima. Druge žičare (pet vučnica) smještene su oko vrha Areha. Najvažnija staza mariorskog Pohorja homologirana je za FIS natjecanja Svjetskog kupa i na njoj se svake sezone održavaju natjecanja. Staza se proteže od samog vrha pa sve do polazišta žičare u dolini, kod Habakuka. U sezoni se nudi i noćno skijanje.
Maribor je šarmantni gradić lijepo uređenog središta u kojem se nalazi nekoliko zanimljivih restorana, kafića i hotela. Najbolji hotel, Habakuk, nalazi se uz skijalište. Bogat je sadržajima - od velikog bazena preko različitih welness kupki do kongresne dvorane. Maribor je zanimljiva alternativa za one kojima nije samo do skijanja i koji se ne žele odreći prednosti koje pruža veći grad. Prednost je skijališta također neposredna blizina Hrvatske te gostoljubivost domaćina. Od ostalih sportskih sadržaja postoje staza za skijaško trčanje, vrtić, škola skijanja i snowboarda te adrenalinski park.
Après-ski ponuda uz samo skijalište vrlo je skromna, no za dvadeset minuta automobilom se stiže u središte Maribora s brojnim kvalitetnim ugostiteljskim objektima. Budući da je Maribor središte bogate vinorodne regije Štajerske, u dravskoj luci Lendu nalazi se jedna od najvećih vinoteka u Sloveniji. Najpoznatija su vina toga kraja laški i rajnski rizling. Mariborsko Pohorje Zagrepčanima je jedno od najomiljenijih skijališta za jednodnevno skijanje. Gosti koji vole liksuzne bazene i kupke mogu pronaći odgovarajući smještaj u Habakuku u podnožju Pohorja.

Kako do Mariborskog pohorja:

Iz Zagreba autocestom do slovenske granice te dalje reginalno cestom do Maribora (vinjeta nije potrebna) - udaljenost je 120 km.
Iz Rijeke se ide preko Ljubljane (treba vinjeta) ili preko Zagreba.

Cijena skipass u EUR:

6-days
Adult     158,00     
Youth   135,00
Child     72,00