+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Mallnitz

 Mallnitz Mallnitz Ankogel Mallnitz

MALLNITZ - ANKOGEL


Mallnitz
, sa skijalištem Ankogel smjestio se u austrijskoj pokrajini Koruška, od Zagreba udaljen 320 km. Mallnitz je idilično mjesto smješteno uz nacionalni park Höhe Tauern, na 1.200 m nm/v. Obzirom na svoj smještaj u dolini okruženoj s tri vrha, Mallnitz ima dugu povijest turizma, kako zimskog tako i ljetnog, jer ga posjećuju svi zaljubljenici u prirodne ljepote.

Skijalište Ankogel udaljeno je 6 km od Mallnitza, povezano dobrom cestom zanemarivog uspona. Kod donje stanice kabinske žičare Ankogelbahn I nalazi se veliko parkiralište, dovoljnog kapaciteta za sve, pa se slobodno parking mjesto može uvijek pronaći.

Skijalište Ankogel sastoji se od 48 km uređenih skijaških staza (16 km laganih, 23 km srednjih i 9 km teških staza), uvijek vrlo dobro pripremljenih. Skijalište povezuju 2 kabinske žičare i 4 vučnice. Dvije vučnice nalaze se u samom podnožju skijališta i namijenjena su početnicima ili za zagrijavanje. Također se u podnožju skijališta nalazi i dječji ski vrtić, kao i škola skijanja, servis, najam opreme i restoran. Idealno i vrlo praktično za obitelji gdje mališani započinju s prvim ski koracima, a roditelji nisu skijaši (iako uvijek preporučamo da i odrasli upišu školu skijanja – nikad nije kasno za uživanje na snijegu).

Sam vrh skijališta Ankogel nalazi se na 2.636 m nm/v. Kada izađete iz kabinske žičare pogled koji vas okružuje stvarno je impresivan. Široke staze, uvijek dobro uređene, i prirodna ljepota cijelog područja nikog ne ostavlja ravnodušnima. 

Na skijalištu se nalazi par odmorišta (u podnožju, te na međustanici) gdje se možete odmoriti, okrijepiti  i napuniti baterije čistim zrakom i ljepotom pogleda.

Skijalište Ankogel ima sustav zasnježivanja samo na donjem dijelu, ali obzirom na visinu skijališta problema sa snijegom nema. Ipak, nije naodmet pripomenuti da je Mallnitz 20-tak kilometara udaljen od glečera Mölltaler koji svojom visinom na 3.100 m garantira snijeg. Ukoliko se odlučite za  izlet na Mölltaler, provijerite vremenske prilike dan ranije, obzirom da u siječnju mogu biti vrlo niske temperature i vjetrovito.

Nakon skijanja, u Mallnitzu se najbolje možete opustiti posjetom mjesnom bazenu ili na klizalištu. Mjesto je više namijenjeno za obiteljski odmor, nego za noćni život, pa ApresSki Bar potražite na donjoj stanici žičare, jer je mjesto dosta mirno.


Skijaške karte

Za Mallnitz / Ankogel  prodaju se višednevne skijaške karte Top Ski Pass Carinthia Gold, koje vrijede za sva skijališta u Koruškoj. Skijaške karte vrijede i za skijanje na ledenjaku Mölltaleru.

Sezone za ski karte su podijeljene kako slijedi:

Visoka sezona (HS) 25.12.2013.-15.03.2014.
Niska sezona (LS) 21.06.2013. – 24.12.2013., 16.03.2014. - 11.05.2014.

Cijene 6-dnevnih ski karata u EUR, plaćanje na licu mjesta:  

                             LS          HS
odrasli               198        214
djeca                    99        107

Djeca su svi rođeni između 1995. – 2007. godine
Djeca do 6 godina u pratnji odrasle godine imaju pravo na besplatnu vožnju. Ukoliko nemaju pratnju odrasle osobe, tada moraju imati dječju ski kartu.

Najam opreme i servis moguć je na donjoj stanici žičare Ankogelbergbahn I.