+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Malinsku

Malinska

Pogledajte našu ponudu za Malinsku


Malinska je naselje u sjeverozapadnom dijelu Krka te je važan turistički grad. Leže na obali jadranskog more, u slikovitom zaljevu okrenut prema Opatiji i Rijeci.


Plaže


Malinska nudi sve vrste plaža – betonski platoi, šljunčane plaže, pješčane plaže i divlje stijene Haludova. More je vrlo čisto i bistro, predivne tirkizne boje. Plaže nude unajmljivanje raznih vrsta brodova. Na prekrasnoj plaži ispred Malinskog hotela, nalazi se vodeni park i tobogan za djecu. Također uz plažu naći ćete mnogo restorana i barova, pa tako i odbojku na pijesku. Plaža Haludovo je najpopularnija među djecom jer je plitko i pjeskovito.


Razgledavanje i atrakcije


Nedaleko od centra Malinske, u mjesto zvanom Porat, nalazi se Franjevačka crkva i samostan sv. Marije Magdalene. Sagrađena je 1480. godine. Atrij samostana je poznat po kolekciji kamenih spomenika koje je sagradio majstor kipar Branko Fučić, koji sadrže kopije nekih od najstarijih i najznačajnijih Hrvatskih glagoljaških skripti. Također preporučamo posjet zanimljivoj špilji u blizini Malinske – špilja Biserujka. Špilja je duga 110 metera i duboka samo 12, ali je bogata stalaktitima, stalagmitima, i stupovima. Prema legendi, špilja je dobila ime po blagu koje je u njoj pronađeno, koje je pripadalo lokalnim gusarima.Događanja


Srpanj

Malinska Nights