+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Mali Lošinj

Mali Lošinj

Pogledajte našu ponudu za Mali Lošinj


Lošinj je poznata oaza netaknute prirode i aromatičnog bilja. Cres i Lošinj su nekoć bili jedan otok, ali su odvojeni kanalom u blizini Osora tokom rimskog doba kako bi omogućili brži transport jantara i ostalih trgovačkih dobara. Mali Lošinj, unatoč svom imenu, je najveći grad na Lošinju.

 

Plaže


Jedna od najljepših plaža u Malom Lošinj je Veli Žal. Postoji rampa za ljude s invaliditetom na plaži, što je pohvalno. Tuševi su besplatni. Plaža je šljunčana s blagim spustom u more. Plaže Malog Lošinja nude bogat izbor iznajmljivanja razne sportske opreme, opreme za surfanje, biciklizam, aqua park, također možete isprobati vaterpolo.

Na Lošinju postoji čak osam plaža gdje je dopušten pristup psima. Jedna od njih se nalazi između Velog Žala i rta Maddona, i druga se nalazi uz kamenu plažu Bojčić.

 


Razgledavanje i atrakcije


Lošinj je bio gotovo nenastanjen do sredine 13. St. Do kraj 19. St., Mali Lošinj je postao jedan najvažnijih luka u sjevernom Jadranu. Sa svojih šest luka, postala je veliki Europski brodogradilišni centar. Na kraju 19. St., zdravstveni turizam se razvio na Lošinju zbog svoje izuzetno blage klime. 1887.god, sagrađen je prvi hotel na Lošinju – Vindobona koji je postao jedna od najpopularnijih destinacija Austro-Ugarske aristrokracije.

Čak i danas, Lošinj je poznat kao zdravstveni centar, i čim udahnete zrak znat ćete zašto. Miris preko 1100 bilja koje rastu na otoku odmah će vam očistiti sinuse.

Miomirisni otočki vrt je mjesto gdje možete uživati u mirisima lošinjskog bilja. Skoro se vrste bilja koje rastu na otoku su posađene ovdje. U vrtu je sladak mali magarac koji neće odbiti komadić kruha ako mu se ponudi. Tamo možete isprobati i kupiti biljne proizvode, razne likere, mirisne svijeće, spa proizvode, razne vrste čaja itd.


Događanja


Lipanj

Saint Anton – folk fest (Nerezine)

Have to go to the sea

Saint Ivan – folk fest (Punta Križa)

Srpanj

Dolphin Day (Veli Lošinj)

Saint Maria Magdalena – folk fest (Nerezine)

Evening of Klapa – Scent festival (Veli Lošinj)

Saint Jakov – folk fest (Sv. Jakov)

Look at ... Lošinj!

Veloselo summer fest (Veli Lošinj)

Jazz festival Lošinj

Kolovoz

Nerezine Summer games (Nerezine)

Losinj Balconies festival

Rujan

Regatta of Nerezine traditional boats (Nerezine)