+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Makarsku

Makarska

Pogledajte našu ponudu za Makarsku

Makarska je drugi najveći grad srednje Dalmacije i centar Makarske rivijere. Nalazi se podno planine Biokovo koja se pruža iznad grada kao veliki zid. Zahvaljujući 1762 metara visokom prirodnom zidu, Makarska ima blagu mediteransku klimu. Zime su blage, ljeta duga i topla, ali ne prevruća zahvaljujući sjeverozapadnom maestralu koji donosi osvježenje s mora.

Plaže


Makarska Riviera je poznata po prekrasnim plažama. U centru grada nalazi se šljunčana plaža koja se pruža nekoliko kilometara prema sjeveru. Plaža je puna ljudi na vrhuncu sezone. Ponuda aktivnosti i opreme na plaži je odlična. Vodeni park za djecu, pedaline, vodeni sportovi, sve što želite.

Tuševi i wc-i su praktički posvuda, što je pohvalno. Pošto je mnogo drveća posađeno iznad plaže, traženje hlada nije problem. Također možete iznajmiti ležaljke i suncobrane te uživati u hladu uz more. Izbor barova i restorana je veoma bogat, od brze hrane do pravih restorana. Postoji nekoliko odličnih salona i koktel barova na plaži gdje zabava traje cijeli dan i noć.


Razgledavanje i atrakcije

Postoji nekoliko mjesta koje preporučamo da posjetite.  Postoji zbirka umjetnina, knjižnica, i poseban Muzej Školjki s brojnim vrsta morskih školjki u 500 godina starom franjevačkom samostanu. Ovdje možete vidjeti preko 3000 vrsta školjki iz Jadranskom mora i drugih svjetskih mora.

Na središnjem gradskom trgu nalazi se Crkva sv. Marka. Zanimljivo je da ova građevina, čija izgradnja je započela 1700. godine, nikada zapravo nije bila završena. U blizini se nalazi barokna Venecijska fontana, sagrađena 1775. godine.

Kalaraga bijaše srce grada, najduža i najšira ulica gdje se odvijala većina gradskog života. Makarska je poznata po mnogim brodovima koji nude kratke izlete razgledavanja obližnjih lokacija. U centru Makarske nalazi se prekrasan park, odmah na ulazu na plažu. Pravo je zadovoljstvo šetati okolo ovog parka i uživati u cvijeću i zelenilu. U njemu se nalazi spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Parkovi i zelene površine uživaju posebnu pažnju u Makarskoj i to se vidi.

Na stijenama poluotoka sv. Petra na ulazu u luku nalazi se poznati dico-bar. Na vrhu, nalazi se Kip sv. Klementa, sveca zaštitnika Makarske.


Događanja

Srpanj

Guitar project

Folk festival / Fisherman’s Night              

Makar Night

Kolovoz

Ratac Night

Summer Carnival

Fat vs Skinny

Folk festival

Toochepin

Festival choir with mandolins and guitars

Rujan

Folk festival