+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Krk

Krk

Pogledajte našu ponudu za Krk


Krk je jedan od najstarijih naseljenih mjesta u Hrvatskoj. Neki čak smatraju da starogrčki pisac Homer spominje Krk u jednom od svojih epova pod imenom Koureto.

 

Plaže


Plaže Krka nalaze u samom centru grada Krk. Vrlo su čiste, novi šljunak donosi se redovito i izgledaju vrlo lijepo. Nudi se dobar izbor ležaljki i suncobrana na iznajmljivanje, kao i pedalina i ostale opreme za plažu.

Odmah iznad plaže Ježevac, nalazi se kamp istog imena, smješten skoro na plaži. Kamp je okružen morem i plažama s tri strane, te je skriven u hladovini borove šume. Plaža ima rampu i WC za ljude sa invaliditetom.

Ako ste na odmoru s ljubimcem, plaža Redagara je pravi izbor za vas. Šljunčana plaža se nalazi između plaže Dražice i nudističkog kampa Politin.

 


Razgledavanje i atrakcije


Poznata je činjenica da je Krk bio nastanjen oko 10-15 tisuća godina prije Krista. Grad Krk su osnovali dobrodočka populacija te regije – Iliri. Stare gradske zidine se prvi put spominju u 1 stoljeću prije Krista i bijahu obnovljena nekoliko puta sve do 15. St. U 12. St. lokalna aristokratska obitelj Frankopan postala je vrlo moćna. Nabavili su velike količine zemlje svugdje po Hrvatskoj i postali jedna od najmoćnijih feudalnih obitelji. Pošto su postali toliko moćni, Venecija im je skinula status vojvoda Krka. Tamo se nalazi lijep podsjetnik tih vremena – Frankopanski Kaštel (Dvorac). Ispred Kaštela, nalazi se trg zvan Kamplin. U rimsko doba, to mjesto koristilo se za vježbu. Ostaci rimskih stupova na trgu govore o velikoj rimskoj građevini koja se tamo nalazila. Tu se održavaju razni kulturni i zabavni događaji tokom ljeta.

Ne toliko daleko od Krka, u smjeru Punata, nalazi se spomenik nulte kategorije – Crkva sv. Dunata. Ovaj važan spomenik Hrvatske sakralne arhitekture datira nazad u 12. St.


Događanja


Srpanj

KRK REGATTA

Meeting of Krk Sopci in Pinezići

JAKOVLJA – Folk Fest in Kornić

Kolovoz

KRK LAIR – LOVREČEVA

KRK SAILS

CABLE KRK JAM

FIGS DAY