+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Innerkrems

Innerkrems Innerkrems Innerkrems

INNERKREMS


Mjesto koje ćete dosta teško naći na karti jer je zaista vrlo malo. Orijentaciono mjesto po kojem se na karti možete bolje orijentirati je Kremsbrücke. Put do njega je već standardan i vodi preko Karavanki i broji 310 km. No međutim, nemojte se ovaj put previše pouzdati u austrijsku pedanciju i prometnu signalizaciju, jer ćete završiti radeći desetke kilometara previše. Naime, kritično je skretanje prema Gmundu, gradiću poznatom po Porscheovom muzeju, a od njega dalje prema Innerkremsu postoje, kakvi-takvi putokazi.

Plan skijališta je točan i prema njemu se možete dobro orijentirati. No, prema planu postoji i treće brdo na kojem se možete skijati, ali se nigdje ne naglašava da staze baš nisu spojene, te ukoliko želite prijeći na te staze iznad mjestašca Schönfeld morate na skijama ili pješice uzbrdo 200-ak metara. A to nije malo. Jedina staza vrijedna spomena na tom sjevernom brdu je staza koja vodi u dolinu (br. 9) koja je solidne konfiguracije, ali je zato često dosta rastopljena, pogotovo za nešto toplijeg vremena kad je cijela na udaru sunca. Nekako to je jedina staza na sjevernom brdu koju bismo mogli nazvati crvenom, sve ostale staze su neupitno plave klasifikacije.

Prelazak na južno brdo koje je za razliku od sjevernog brda okrenuto prema sjeveru i vidno u boljem stanju, zahtijeva skidanje skija i prelazak ceste pješice. Ovdje se nalazi nekoliko staza koje su naizgled, puno ozbiljnije i duže. Sjedežnica ne vozi dugo i vozi na vrh sa kojeg sve staze kreću prema istom cilju u podnožju, opet na donju stanicu sjedežnice u samom Innerkremsu, različitim putevima i obroncima. Staze su zaista u boljem stanju, podloga je tvrđa, održavana, i staze su ozbiljnije, u nekim segmentima čak i jako strme. Tek ponegdje pokoja komad zaleđene staze. Sve se to može zahvaliti činenici da su staze okrenute prema sjeveru, što znači da su dobar dio dana u sjeni.

Klasifikacija staza je crvena, no sa mjestimičnim primjesama čistih crnjaka, bez imalo dvojbe! Neke od tih staza već i sa sjedežnice izgledaju upozoravajuće. Obično staze izgledaju blaže, pa tek dolaskom na stazu dobijete pravi uvid u situaciju. Dok je ovdje situacija obrnuta. Sjedežnica je veoma pametno postavljena tako da ste puno dulje na stazi nego na žici koja vozi svega par minuta, dok se spuštanje stazom za srednjeg rekreativca može razvući i na 10-15 minuta.


Innerkrems