+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Hvar

Hvar

Pogledajte našu ponudu za Hvar


Grad Hvar je grad koji je postao popularna jet-set destinacija posljednjih godina. Smješten u prekrasnom zaljevu na zapadnom dijelu Hvara skriven iza Paklenih otoka, grad Hvar je omiljena nautička destinacija i sigurna luka za mnoge mega jahte. Hvar je prepun skupih jahti koje oduzimaju dah, prava atrakcija za mnoge turiste koji šeću šetalištem uz more.

Plaže


Najljepše plaže na otoku su izvan grada i možete do njih autom ili brodom. Jedna od najpopularnijih plaža među mlađim ljudima nalazi se uz šetalište pokraj hotela Croatia. Plaža  uz popularan Hula – Hula klub je mjesto s non-stop zabavom i svjetski poznatim DJ-ima u ljetnoj sezoni. Mnogi mladi party ljudi i pripadnici jet seta dolaze ovamo. Tu možete uživati u koktelima, odličnoj hrani te vinu i šampanjcima.

Dalje niz šetalište prema centru nalazi se zaljev Amfora  s plažom i vaterpolom. Plaža je betonski plato s šljunčanim dijelom uz njega.

Nasuprot ove plaža nalazi se plaža Bonj, poznata kao najskuplja plaža u Hrvatskoj. Osnovni najamni paket, koji uključuje dvije ležaljke i suncobran koštat će vas oko 600 kuna. Britanska stranica proglasila je ovu plažu jednom 20 najboljih Europskih plaža, te u usporedbi s ostalim plaža na popisu cijene i nisu toliko velike.

Na drugoj strani Hvarske luke nalazi se manja šljunčana plaža. Popularna je među gostima obližnjih apartmana, ali i drugi gosti su dobrodošli. Pakleni otoci i okolica Hvara imaju neke od najljepših plaža i lako su dostupne brodom iz gradske luke.


Razgledavanje i atrakcije


Hvarska pjaca, glavni gradski trg, je polarno mjesto okupljanja. Brojni kafići i restorani se tamo nalaze, i naravno, cijene su poprilično visoke. Na trgu se nalazi i impresivna Hvarska katedrala. Definitivno bacite pogled na nju.

Hvarski teatar je smješten u Arsenalu i jedan je od najstarijih teatara u Europi, sagrađen 1612. Takoer preporučam posjet predivnom franjevačkom samostanu, koji je sagrađen 1461. godine. Ovdje možete uživati u nevjerojatnom blagu samostanskog muzeja i odličnoj kolekciji slika starih majstora. Preko 500 godina staro drvo čempresa nalazi se u dvorištu samostana.

Jedan od najinteresantnijih proizvoda na Hvaru je čipka od agave koju rade časne sestre Benediktinskog samostana. Ovaj zanat je star preko 130 godina i prenosi se s naraštaja na naraštaj.

Utvrda Španjola nalazi se iznad Hvara. Ova dobro očuvana utvrda sagrađena je u 16. stoljeću. Preporučamo vam posjet utvrdi te uživanje u nevjerojatnom pogledu na Hvar i Paklene otoke.


Događanja

Lipanj

St. John’s Bonfire Night

Feast of Latina Association for St. Peter

Srpanj

Klapa concerts

Crazy Vessel race

Preservation of tradition and Dalmatian values

Kolovoz

Fisherman’s Museum

Klapa concerts

St. Lawrence Day