+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Crikvenicu

Crikvenica

Pogledajte našu ponudu za Crikvenicu


Crikvenica je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u sjevernom Jadranu, s 120 godina starom turističkom tradicijom. Odlično je povezana s drugim gradovima, također u blizini je Zračna luka Krk.

 

Plaže


Najpopularnija plaža u Crikvenici je glavna gradska plaža. Odlično je održavana pješčana plaža s ugodnim plitkim ulazom u more. Pijesak se mijenja svakog ljeta, besplatni zahodi su čisti i uredni, svako par metara dostupni su besplatni tuševi. Ulaz na gradsku plažu plaća se 8-15 kuna. Naravno, postoji i puno besplatnih plaža, koje isto nude obilje aktivnosti i zabave – odbojka na pijesku, trampolin, jet ski, padobranstvo itd. Postoji i plaža u Dvorskoj gdje je dopušten pristup psima.Razgledavanje i atrakcije


Kroz svoju dugu turističku povijest, mnogo slavnih osoba posjetilo je Crikvenicu, članovi kraljevske obitelji, kao i mnoge filmske zvijezde. Najstariji hotel u Crikvenici je hotel Therapia, sagrađen 1895. te se u to vrijeme zvao Hotel nadvojvode Josipa. Crikvenica se prvi put spominje u povijesnim dokumentima koji datiraju do 1412. godine. kada je vojvoda Nikolas IV sagradio samostan za svećenike Sv. Paula blizu rijeke Dubračina. Ovaj događaj se smatra početkom moderne Crikvenice. Samostan je dobro očuvan, Kaštel (tvrđava) je odmah do njega. Također nemojte zaboraviti posjetiti Gradski muzej Crikvenice i ostatke naselja Kotor.


Događanja

Lipanj

Frankopan Days

Saint Ivan's Bonfires

Srpanj

Ad Turres Days

Jakon Paddles (Jadranovo)

Kolovoz

Crikvenica Days

Swimming Marathon Šilo – Crikvenica

Klapa Festival