+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Bol na Braču

Bol na Braču

Pogledajte našu ponudu za Bol


Bol je mjesto koje se nalazi na južnoj obali otoka Brača. Poznat je po svojoj dugoj turističkoj tradiciji i jednoj od najljepših prirodnih plaža na Jadranu – Zlatni rat. Zračna luka Brač nalazi se samo 10 kilometara od Bola. Mnogo jeftinih aviokompanija nudi letove tokom ljeta i to je najbolji način kako do Bola, ako ne putujete autom.

Plaže

Zlatni rat je stvarno jedna od najljepših plaža na Jadranu. Ono što je zanimljivo o njoj je da konstantno mijenja oblik, tako da njen vrh pada nekad na jednu stranu, a nekad na drugu, ovisno o morskim strujama i valovima. More je predivno i izuzetno čisto, ponuda na plaži je odlična, raznolika i sa stilom. Također, postoji nogo mjesta gdje je dopušteno psima.


Razgledavanje i atrakcije


Turizam u Bolu započeo je 1923. Prva odmor kolonija je osnovana te godine na Bolu u zgradi osnovne škole. Prva prava turistička zgrada, koja je zapravo bila privatna kuća uređena za goste, „Vidošević Pension“ otvorena je 1928. god. Također sadržavala je gostionicu i restoran. Nakon drugog svjetskog rata, hotelska kompanija je osnovana i mnogo hotela i hotelskih kompleksa je sagrađeno. U kasnim 90ima, Bol je bio jedna od najprestižnijih ljetnih odmorišta za tzv. jet-set.

Jedna od atrakcija koje biste trebali posjetiti je Zmajeva špilja. Špilja je služila kao mjesto stanovanja i hram glagoljaških svećenika Poljica koji su ovdje pronašli utočište na tim pustim strmim južnim padinama otoka, sredinom 15. stoljeća, kako bi započeli svoj redovnički život u špiljama. Špilje se sastoje od više galerija, koja svaka ima svoje ime, a zidovi špilje su ukrašeni reljefima iz vremena koja su svjedočila počecima hrvatske pismenosti, koju su širili isti glagoljaški svećenici.

Pustinja Blaca je naselje sagrađeno u 16. stoljeću s dolaskom svećenika s otoka u područje ispod strmih litica gdje su sagradili međusobno povezane stanove, proizvodili i prodavali vino. Pustinja je oblikovana da tvori kompleks kuća povezanih jedna s drugom; pustinjačke kuće, radne zgrade, kapelu i školu za djecu iz okolnih naselja.


Događanja


Kolovoz

Bol Day Fest