+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Bled


Bled Bled 2 Bled


BLED

Bled - jedinstvena ljepota jezera i njegove okoline, savršen geografski položaj na južnoj strani Alpa u blizini austrijske i talijanske granice čine Bled idealnim mjestom za turizam.

Ukrašavaju ga tri dragulja: stari zamak; jezero i otočić s crkvom na njegovoj sredini. Bledski grad, tihi svjedok njegove nekadašnje slave, ponosito stoji na stijeni iznad jezera, a odatle posjetitelji imaju nezaboravan pogled na Bled i njegovu okolinu.

Šumovite padine planina Jelovice i Pokljuke predstavljaju savršeno okruženje ovog mjesta. Za vrijeme vedrih dana, mogu se vidjeti i snijegom pokriveni vrhovi Julijskih Alpa. Na sredini jezera nalazi se otočić i crkva Svetog Uspenja, poznata po svom zvonu iz 1534. godine. Osim toga, okolina Bleda poznata je po jedinstvenim prirodnim ljepotama među kojima je najljepša dolina riječice Vintgar.


Zimi se Bled pretvara u pravu zimsku bajku. Njegov položaj između tri ski centra (Vogla, Kobla i Krvaveca), ljubiteljima skijanja i snowboardinga omogućava ugodno skijanje na samo pola sata vožnje od Bleda. U blizini Bleda nalazi se i Pokljuka koja je pravi raj za trčanje na skijama. Nenarušena priroda u okolini pruža mogućnosti i za druge aktivnosti i snježne radosti poput hodanja na krpljama, sanjkanja i penjanja po ledu.


STRAŽA

Malo dobro opremljeno skijalište koje se prostire na nadmorskoj visini od 503m do 634m. Udaljeno 100 m od centra grada Bleda. Skijalište ima sistem za umjetno zanježivanje. Staze su pokrivene reflektorima pa je moguće i noćno skijanje.

Ukupna dužina skijaških staza: 1 km
Ima tri staze:
    - Crnu FIS stazu nagiba 40% dužine 400 m, visinska razlika 131 m.
    - Plava staza nagiba 19%, dužine 850 m
    - Dječja ski staza dužine 150 m

Skijalište služi žičara sjedežnica dužine 345 m i ski lift.


Bled karta


ZATRNIK

Udaljen je 8 km od Bleda, putem preko Gorja u smijeru Pokljuke (11 km od Pokljuke). Raspolaže sa ukupno 19 km staza za skijanje.
Žičare: jedna dvosjedežnica četiri ski lifta i jedan dječji ski lift, ukupnog kapaciteta 4.150 skijaša na sat. Skijalište obuhvaća površinu od 60 km na visinama od 881 m do 1.264 m. Uređene su i staze za skijaško trčanje.

Skijalište Zatrnik nije u funkciji.