+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Vodič kroz Biograd na Moru

Biograd na Moru

Pogledajte našu ponudu za Biograd na Moru


Biograd na Moru je zanimljiv mali turistički grad okružen prirodnim parkovima i rezervatima sa sa svih strana. Biograd, grad i luka u sjevernoj Dalmaciji, nalazi se 28 kilometara južno od Zadra. Na njegovoj sjevernoj strani je uvala Bošana, a na južnoj Soline. Ispred grada su otoci Planac i Sv. Katarina.

Plaže


Na glavnoj plaži Dražica nalaze se odlični kafići i salon-barovi. Naći ćete i veliku ponudu palačinki za van s niskim cijenama. Također pronaći ćete vrlo povoljne fast food restorane na plaži. Naravno, izbor slastičarni je također odličan. Možete birati između velikog izbora opreme za plažu, ležaljki i suncobrana. Djeca će uživati u vodenim toboganima i mnogobrojnim igralištima, spravama za penjanje, trampolinima, vodenim parkovima i drugim atrakcijama.

Plaža Soline plitka uvala sa pješčanim dnom i većinom je atraktivna djeci jer je savršena za igru u plićacima.

Plaže su prekrasne, uredne i čiste. Bogat izbor aktivnosti, hrane i opreme uz pristupačne cijene je dobar recept za zadržavanje turista na plaži cijeli dan, pa i večer.


Razgledavanje i atrakcije

Biograd na Moru je stari hrvatski kraljevski grad i prvi put se spominje sredinom 10. stoljeća. U 11. stoljeću bio je prijestolnica hrvatskih kraljeva i biskupa, a 1102 hrvatsko-ugarski kralj Koloman je ovdje bio okrunjen. Biograd je bio pod mletačkom vlašću od 15. do 18. stoljeća.

U 18. stoljeću Župna crkva sv. Stošije je sagrađena na ostacima Biogradske katedrale. Crkvin zvonik dominira cijelim Biogradskim pejzažom. Blizu crkve nalazi se ruševina Bazilike sv. Ivana Krstitelja. Ovo bijaše benediktinski samostan kojeg je sagradio hrvatski kralj Petar Krešimir IV u 11. stoljeću.

Razvoj turizma počeo je 1920., Česi su bili prvi gosti. Prvi hotel je sagrađen na lokaciji današnjeg hotela Ilirija, 1935. godine. 2007. godine Biograd je nagrađen nagradom Silver Flower of Europe, prestižnom nagradom za okoliš i vanjsko uređenje.

Definitivno preporučamo posjet Biogradskom gradskom muzeju gdje možete vidjeti zanimljive kolkcije koje predstavljaju povijest grada. Posebna atrakcija je povijesna kolekcija „Potopljen brodski teret 16. stoljeća“ . Sadrži preko 10 000 predmeta izvađenih iz potopljenog mletačkog trgovačkog broda.

Nemojte zaboraviti prošetati oko slikovitih gradića i sela uz Biogradsku Rivijeru – Sv. Filip i Jakov, Turanj, Sv. Petar na moru, te uživati u pogledu na ili čak posjetiti brojne male otoke – Pašman i Vrgada.


Tržnica

Biogradska tržnica je vrlo živo mjesto koje nudi predivne lokalne proizvode. Voće i povrće je većinom uzgojeno i prodaje se od strane lokalnog stanovništva i ovdje ćete najbolje slatke rajčice. Cijene su vrlo dostupne u vrhuncu sezone i pronaći ćete sve namirnice potrebne za pripremu obroka.

Događanja

Kolovoz

Biograd Night

Marine algae