+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Atrakcije u Kvarneru

bjeloglavi sup
Cres

  U mjestu Beli na otoku Cresu nalazi se ekološki centar Caput Insulae koji brine o ugroženim     biljnim i životinjskim  vrstama na otoku, pri čemu se velika pažnja  poklanja upravo supovima te ih – uz pomoć volontera iz drugih zemalja – čuvaju, prstenuju, pomažu im te ih proučavaju. U Eko centar,  ekološke kampove i ljetne škole  kao i na poučnu stazu koja obilježava najvrednije prirodne i povijesno-kulturne lokalitete  dolaze mnogi posjetitelji, ljubitelji prirode i ptica.
 

   
dupin lošinj Lošinj 

Želite li posvojiti dupina, promatrati  njihovo plivanje i pomoći  očuvanju ove rijetke vrste?  Među svim kvarnerskim otocima, a posebno na cresko-lošinjskom području stalno obitava oko 120 dupina a njihova  je zaštita i izučavanje moguće zahvaljujući djelovanju Lošinjskog rezervata za dupine. Na Lošinju ćete ih, uz nešto sreće,  moći i susresti i ako   budete  šetali atraktivnim Putem dupina.apoksiomen mali lošinj Apoksiomen, grčki atleta, Mali Lošinj 
Lošinj je 1999. godine postao bogatiji za jednog iznimnog stanovnika, antičkog atletu Apoksiomena. Naime, upravo je te godine iz podmorja između otočića Vele Orjule i otoka Lošinja pronađen antički brončani kip atlete. Pretpostavlja se da je u moru od 1. stoljeća kada su ga u vodu bacili zbog opasnosti od prevrtanja broda zbog nevremena ili pak kao žrtvu bogovima za sigurni nastavak putovanja. 

   
vransko jezero, cres Vransko jezero, Cres 
Vransko jezero, čudo prirode
O iznenađenjima što ih ponekad priređuje priroda, možda najbolje svjedoči Vransko jezero, jedna je od posebnih zanimljivosti ne samo otoka Cresa već i cijeloga Kvarnera i Hrvatske.

   
baščanska ploča
Bašćanska ploča, Jurandvor 

Bašćansku ploču,  najstariji spomenik hrvatske pismenosti, mladi je bašćanski svećenik Petar Dorčić, otkrio  1851. godine  u podu ranoromaničke crkve Sv. Lucije u Jurandvoru pokraj Baške. Riječ je o  velikoj kamenoj  ploči ispisanoj glagolskim znakovima.