+385 1 553 1464
info@travelino.hr
+385 (0)1 553 1464
info@travelino.hr
 

Google+
Travelino d.o.o.
turistička agencija

Božidara Magovca 30
HR-10000 Zagreb

 

Atrakcije u Istri

brijuni
Brijuni- otočje djevičanske ljepote

Otočje koje se nalazi na jugozapadnoj obali Istre, u neposrednoj blizini Pule, nekadašnje je stjecište evropskog i svjetskog jet-seta. Brijunsko otočje jedini je nacionalni park u Istri, a sa svojih 14 otoka koji zaposjedaju 736 hektara površine, predstavlja jedinstvenu igru prirode koja objedinjenjuje prelijepe životinjske vrste te raritetnu i bogatu floru na jednom mjestu. Slovi za jedno od najljepših arhipelaga na Mediteranu.
Iz dana u dan zaboravljeni sjaj prošlosti s početka prošlog stoljeća polako se vraća na ovo mjesto koje ponovno postaje elitno okupljalište današnjeg poslovnog svijeta. 
Na otočje se dolazi brodom koji svakodnevno isplovljava iz obližnjeg ribarskog mjesta Fažane. 

 
limski kanal

Limski kanal

Dvadesetak minuta vožnje automobilom sjeverno od Rovinja nalazi se potopljena kanjonska dolina u kršu - Limski kanal, poznat i kao Limski zaljev ili Limski fjord.
Limski kanal je dio 35 km dugačke Limske udoline (drage) koja seže gotovo do Pazina u središtu Istre. Sam kanal je nešto duži od 10 km, a s obje njegove strane uzdižu se strma brda, ponegdje visoka i do 100 m.   
motovun
Motovunska šuma i Istarske toplice
Primorska autohtona šuma tvrdih listača na aluvijalnim nanosima. Izuzetno vrijedan prirodoznanstveni, gospodarski (tartufi), kulturno-povijesni (šuma sv. Marka) i turističko-rekreativni lokalitet.  Motovunska šuma, koja se prostire duž doline rijeke Mirne, najpoznatije je stanište tartufa, podzemne gljive kojoj se pripisuju afrodizijačka svojstva, a također i najvećeg i najcjenjenijeg od svih tartufa – bijelog tartufa. Istarski bijeli tartuf, zahvaljujući specifičnim klimatskim uvjetima, jedinstvenog je okusa i izuzetne arome.
U blizini se nalaze Istarske toplice, termalno lječilište s ljekovitom vodom.